• Not Answered

Heb jij al de GroenCheck van de VREG gedaan? Laat ons weten wat er uit de bus kwam... Stemt het overeen met wat de energieleverancier beloofde?

VREG

http://www.vreg.be/nl/nieuws/groencheck-controleer-nu-uw-stroom-groen-was-2015

Doe de groencheck

GroenCheck - controleer nu of uw stroom groen was in 2015

donderdag, 7 april, 2016

Als u een groen elektriciteitscontract hebt, beloofde uw leverancier om uw verbruik te dekken met groene stroom. Maar heeft hij die belofte ook waargemaakt?
 
Via de GroenCheck, een online module op vreg.be, kan u nakijken of uw elektriciteitsleverancier de laatste 12 maanden groene dan wel grijze stroom leverde op uw afnamepunt.
 
Aan de hand van uw EAN code wordt duidelijk of uw leverancier voldoende garanties van oorsprong bij ons inleverde om de beloofde groene stroom te bewijzen. Een garantie van oorsprong is het wettelijk Europees bewijsstuk voor elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.
 
De resultaten van de gecontroleerde maand ziet u telkens drie maanden later in de GroenCheck. We hebben hiervoor zoveel tijd nodig omdat er maandelijks heel wat controles moeten gebeuren. Via deze controle zijn we zeker dat voor elke beloofde megawattuur groene stroom een garantie van oorsprong wordt ingediend. Ook kan de groene stroom die door een garantie van oorsprong wordt gedekt, maar 1 keer worden gebruikt.
 
We hebben de controles voor december 2015 afgerond. U kan nu de GroenCheck uitvoeren en de resultaten voor het volledige jaar 2015 bekijken.  
 
Het Duitse milieuagentschap UBA ziet in de Vlaamse GroenCheck een interessante “Goede praktijk” en nodigt ons uit om deze voor te stellen op haar jaarlijkse symposium over stroomherkomststaving. Het is niet de eerste keer dat er buitenlandse interesse is voor onze Vlaamse tool. Afgelopen jaren gaven we op verschillende internationale studiedagen een presentatie over de GroenCheck. Dit illustreert de kracht en het potentieel van onze aanpak.

Doe de groencheck

 

1 Reply

Related