Is it allowed to Storing Energy en go OFF GRID ?

Zonne panelen, windmolens, warmtepompen ... enkel maar de productie van energie. Wat doet een groepsaankoop voor Energie Stokage ? Ik wil energie hebben wanneer ik dat wil, niet geven en terug nemen van GDF Suez :( want dan betaal ik nen hele hoop bedelaars in Turtel Tax, Accijnzen,belastingen direct en indirect ... Mag ik mijn energie niet zelf produceren, stokeren ... en mezelf van het GRID halen ?

 • Dat klopt. Maar

  1. Energie wordt over dag geproduceerd, en elk huishouden heeft dit maar s'avond nodig ? Dus een serieuze decalage van stroomverbruik. (teveel productie over dag, te wijnig 'savonds) 
  2. Dan blijft er enkel over "wat" produceer je nu aan electriciteit en wat krijg je hiervoor nu terug ... Salderen ! 15.000 euro winst op 25 jaar = 30 EURO PER MAAND???? En dan die TURTELTAX = 200-300 euro ... Dan staat de rekening nu op NUL ? Dit is dus eigenlijk GEEN oplossing ?

  Wat moeten we hiervan eigenlijk maken :)

  En waarom word er dan geen STOCKAGE van energie gepromoot ?

 • Beste Maarten,

  Je bent niet verplicht om je PV-installatie op het stroomnet aan te koppelen, maar economisch bekeken zal dit geen goede keuze zijn. Je verliest immers het voordeel van de meter die terugdraait. Momenteel is het ook niet rendabel om enkel en alleen met batterijen te werken.

  Met vriendelijke groeten,
  Caroline (Test-Aankoop Energy)
 • In reply to CAROLINE TACK:

  Economisch ... ik heb juist de rekensom hierboven gezet ??? Het is even duur of zelf GOEDKOPER ?
  Hoe kan je nu zo iets aan de gewone burger willen voorstellen ????

  Het enige veschil is dat zonne panelen ZEER zwaar vervuilende industrie is ... maar ach dat is in China zeker :)
Related