Het 'zonneplan' van Tommelein: "Iedereen moet zonnepanelen kunnen leggen"

Katrien Stragier 
3/06/16 - 04u30

Het wordt iets goedkoper om bij de overheid te lenen voor werken die je huis energievriendelijker maken. Minister Bart Tommelein (Open Vld) wil de interest op energieleningen halveren, van 2 naar 1 procent. Dat moet de Vlaming aansporen om - jawel - in zonnepanelen te investeren.

Waarom die dan niet verlagen?", werpt Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne op, de energiespecialist van CD&V. Dat valt niet in dovemansoren bij Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. "De rente op energieleningen wil ik graag laten zakken naar 1 procent", zegt hij. "En voor de kwetsbaarste doelgroep uiteraard behouden op 0 procent." 

Voor heel wat mensen wordt zo'n lening (die op vijf jaar loopt) dus goedkoper én een pak interessanter dan een energielening bij de bank. Die moet je immers op vier jaar terugbetalen, werpt Kristof De Paepe van 'Spaargids' op. Bovendien is het scherpste tarief daar 2,45 procent, ofwel bijna 1,5 procent hoger.De maatregel om te zakken naar 1 procent is een onderdeel van het 'zonneplan' dat Tommelein binnenkort presenteert.

Bron: Het laatste Nieuws: http://www.hln.be/hln/nl/2624/Planet/article/detail/2723230/2016/06/03/Het-zonneplan-van-Tommelein-Iedereen-moet-zonnepanelen-kunnen-leggen.dhtml

Related