Is aankoop van de 3 geteste kachels nog steeds interressant?

Is aankoop van de 3 geteste kachels nog steeds interressant gezien de momenteel te koop aangeboden toestellen hogere rendementen hebben.

4 Replies

 • Beste Werner,

  De aankoop van onze geteste kachels is zeker nog interessant. Het rendement van deze kachels bevindt zich namelijk rond de 90% (de eisen in het Koninklijk Besluit stellen dat deze boven 85% moet zijn).

  Bovendien zijn de nieuwe te koop aangeboden toestellen niet door ons getest en kunnen we hierover dus niets garanderen.

  Mvg,
  Caroline (Test Aankoop Energie)
 • In reply to WERNER DE VREESE:

  Zijn de kachels ook getest op betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Ik vind dit namelijk niet terug in het artikel. Ik vraag dit omdat ik aangaande pelletkachels toch veel lees over defecten, slecht opstarten... Ik zou de kachel gebruiken als enige verwarming.
 • In reply to WERNER DE VREESE:

  De kachels zijn effectief getest op hun werking. Wij hebben geen defecten vastgesteld, noch dat sommige apparten slecht zouden opstarten. Als u het hebt over betrouwbaarheid, hebben wij wel geen duurzaamheidstest kunnen uitvoeren. Hoe de pelletkachels zich op lange termijn zullen gedragen, kwam dus niet aan bod. Maar wij beschikken ook niet over informatie (bv. via ons Contact Center) dat er op dat vlak plots wel grotere problemen zouden opduiken.
Related