• Not Answered

dag- en nachtteller functioneren verkeerd + gevolg hiervan op tijdstip installatie enkelvoudige meter

Zonnepanelen werden op vrijdag 23/2 op het net aangesloten. Heb dubbele tariefmeter. Probleem: tijdens het weekend (= nachttarief) is dagteller actief... en tijdens de week overdag is nachtteller actief, duidelijk zichtbaar door de terugdraaiende tellers bij dit zonnige weer. Niemand heeft dit vroeger opgemerkt, gezien beide meters op zich functioneren. Mijn dag- en nachtverbruik zijn zo goed als gelijk (ong. 52% dagverbruik volgens afrekeningen)
Elektricien raadt me aan Eandis te contacteren (zij zijn hiervoor verantwoordelijk) en gelijk een enkelvoudige meter te installeren. Mijn zonnepanelen dekken in principe mijn volledige verbruik. Meteropname gebeurt pas eind september.
1) Dient plaatsing enkelvoudige meter in dit geval ook best zo kort mogelijk tegen meteropname te gebeuren?
2) Denkt u dat mijn energieleverancier (=Eneco) mijn facturen van de vorige jaren zal herzien?

1 Reply

  • Beste Luc,
    Onze excuses voor deze laattijdige reactie. Ik vervang een collega en probeer u zo goed mogelijk te antwoorden, mocht u nog geen oplossing hebben gevonden.
    Inderdaad, het advies van uw elektricien is goed, u moet contact opnemen met EANDIS die verantwoordelijk is voor de meter.
    Het is echter waarschijnlijk dat deze omkering van de dag/nacht-modus niet gekoppeld is het op het systeem op zonne-energie. Als uw meter niet gewijzigd werd, zal er een fout zijn opgetreden bij het plaatsen. Deze fout is waarschijnlijk al heel lang aanwezig en merkte u het nu pas op bij de controle van de meter.
    Eandis moet worden gevraagd om de correctie uit te voeren.